De VN Voedselcommissie erkende amarath als een cultuur van de 21e eeuw.
De grootste onder alle bekende granen - 86% inhoud van complexe, nuttige koolhydraten, laag vetgehalte - 0,3%, hoge calorie-inhoud - 359 kcal. Hierdoor zijn amarathgrutten zeer voedzaam en vullend, zonder het risico op extra kilo's.
De set bestaat uit drie superfoods: amarath, chia en quinoa.
Samenstelling: amarathgrutten 100%.
In 2009 keurde de Europese Unie chiazaad goed als een "nieuw perspectief voedselproduct". De uniciteit ligt in de verschillende nuttige eigenschappen, afhankelijk van de toepassing. In gemalen vorm krijg je 9 essentiële aminozuren, veel Omega-3, Omega-6 vetzuren, en tot 63% van de dagelijkse waarde aan calcium en 94% aan magnesium. Als geheel (toegevoegd aan een salade of geweekt) creëert het een uniek "Chiafite effect" voor gewichtsverlies en detoxificatie.
Chiazaadolie heeft het hoogste gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren onder plantaardige oliën - 83%, waarvan Omega-3 - 65%, Omega-6 - 18%. Aangezien het menselijk lichaam deze zuren niet zelf produceert, moeten ze in de voeding aanwezig zijn en we zijn ervan overtuigd dat chiazaadolie de beste bron hiervan is en een uitstekende verhouding van Omega 3 tot Omega 6 heeft - 3,6:1.
Het wordt aanbevolen om het 1 uur 's ochtends en 's avonds te gebruiken.
Ingrediënten: koudgeperste chiazaadolie, eerste persing (100%).
Voedingswaarde per 100 g:
Vetten - 99,99 g, waarvan verzadigde vetten - 10,3 g, enkelvoudig onverzadigde vetten - 6,6 g, meervoudig onverzadigde vetten - 83,1 g.
Koolhydraten - 0 g.
Eiwitten - 0 g.
Omega 3 - 65 g.
Omega 6 - 17,9 g.
Omega 9 - 5,8 g.
Vitamine E - 29,0.
Squalene - 6,8 g.
Energiewaarde: 902 kcal (3779 kJ)
Kan sporen van mosterd, sesam en hazelnoot bevatten.
Bevat mono- en meervoudig onverzadigde vetzuren omega 3, 6, 9 en vitamine E.
Vetgehalte - 99,9%.
Boekweitpasta is een combinatie van rijst- en boekweitmeel. Boekweitpap werd voor het eerst bekend bij onze voorouders in de zevende eeuw, maar op dat moment begrepen ze nog niet alle voordelen ervan. Dit graan bevat meer dan 50 nuttige elementen en is qua eiwit vergelijkbaar met vlees. Boekweit is rijk aan ijzer, kalium, flavonoïden, quercetine, rutin, vezels en antioxidanten. Het is opgenomen in het dieet van veel atleten en mensen die om hun gezondheid en fysieke fitheid geven.
Amarantkorrels bevatten veel vitamines, aminozuren en andere nuttige elementen, in het bijzonder squalene - een koolwaterstof die de lichaamscellen van zuurstof voorziet.
Korrel zijn een waardevol biologisch actief voedingsproduct dat een gezondheidsverbeterende en versterkende werking heeft op het menselijk lichaam.
Regelmatige consumptie helpt de immuniteit te versterken, reinigt het lichaam van gifstoffen, verwijdert onzuiverheden, radionucliden en zouten van zware metalen.
Amarantkorrels worden gebruikt om pap en bakproducten te bereiden.
Bevat geen gluten.
Samenstelling: amarantkorrels 100%.
Gebruiksmethode: kook in de verhouding van 100 g amarantkorrels op 300 ml water. Indien nodig, verhoog de hoeveelheid water. Kook gedurende 2-5 minuten.
Samenstelling: amarathzaad.
Bereidingswijze: voeg de zaden toe aan dille, rekening houdend met 100 gram per 300 ml water. Kook, af en toe roerend, gedurende 45-50 minuten tot het klaar is.
Voedingswaarde per 100 g product:
Vetten - 7,02 g.
Eiwitten - 13,56 g.
Koolhydraten - 58,55 g.
Energiewaarde: 371 kcal (1553 kJ)
500 gram.
Amarantgrutten bevatten veel vitamines, aminozuren en andere nuttige elementen, in het bijzonder squalene - een koolwaterstof die de lichaamscellen van zuurstof voorziet.
Grutten zijn een waardevol biologisch actief voedingsproduct dat een gezondheidsverbeterende en versterkende werking heeft op het menselijk lichaam.
Regelmatige consumptie helpt de immuniteit te versterken, reinigt het lichaam van gifstoffen, verwijdert onzuiverheden, radionucliden en zouten van zware metalen.
Amarantkorrels worden gebruikt om pap en bakproducten te bereiden.
Bevat geen gluten.
Samenstelling: amarantgrutten 100%.
Gebruiksmethode: kook in de verhouding van 100 g amarantgrutten op 300 ml water. Indien nodig, verhoog de hoeveelheid water. Kook gedurende 2-5 minuten.
Samenstelling: amarantmeel, volkoren. Glutenvrij Zonder GMO's
Voedingswaarde per 100 g product:
Vetten - 7,02 g, waarvan verzadigd - 2,5 g.
Eiwitten - 13,56 g.
Koolhydraten - 58,55 g, waarvan suikers - 8,3 g.
Energiewaarde: 371 kcal (1553 kJ)
Gewicht - 500 g.
Ingrediënten: Volle havervlokken (die gekookt moeten worden)
Voedingswaarde per 100 g:
Eiwitten - 13,10 g
Vetten - 6,20 g
Koolhydraten - 65,70 g
Zout - 0,05 g
Energiewaarde per 100 g product – 371 kcal (1553,30 kJ)
Gewicht: 400 g
Samenstelling: groene linzen, drinkwater
Eiwitten - 22 g
Zout - 0,05 g
Vetten - 1,3 g
Koolhydraten - 48,15 g
Energiewaarde per 100 g product – 294 kcal (1234 kJ)
Ingrediënten: ontvette amarathkiemenmeel, maïsmeel, vloeibaar extract van stevia bladeren
Voedingswaarde per 100 g:
Eiwitten - 17,91 g
Vetten - 0,98 g
Koolhydraten - 52,77 g
Vezels - 3,87 g
Zout - 0,05 g
Energiewaarde per 100 g product – 310 kcal (1298 kJ)
Gewicht: 45 g
Ingrediënten: rode linzen, drinkwater
Eiwitten - 24 g
Zout - 0,05 g
Vetten - 1,5 g
Koolhydraten - 46,3 g
Energiewaarde per 100 g product – 294 kcal (1234 kJ)
Samenstelling: Volle havervlokken
Voedingswaarde per 100 g:
Eiwitten - 13,10 g
Vetten - 6,20 g
Koolhydraten - 65,70 g
Zout - 0,05 g
Energiewaarde per 100 g product - 371 kCal (1553,30 kJ)
Gewicht: 400 g
Amaranthpasta is een combinatie van rijst en amaranthmeel. Amaranth is al bekend sinds de tijd van de Maya's en de Inca's, toen het, samen met andere superfoods (quinoa, chia), deel uitmaakte van het dagelijkse dieet van de mens. Tegenwoordig wordt amaranth gewaardeerd om zijn verzadiging met vetoplosbare antioxidanten, aminozuren en squalene, en een hoog gehalte aan plantaardige eiwitten.
Vitamines A, E, groepen B, C, veel nuttige mineralen en essentiële oliën - dit alles maakt deel uit van zwarte komijnolie. Het product is sinds de oudheid bekend als een stof die de immuniteit verhoogt. Het verbetert ook de spijsvertering, bevordert de afvoer van afvalstoffen en toxines, verlaagt cholesterol en verbetert de stofwisselingsprocessen in het lichaam.
De stof thymoquinone, die deel uitmaakt van zwarte komijn, wordt beschouwd als een antioxidant. Dankzij deze stof neemt de algemene tonus van het lichaam toe en verbetert de arbeidscapaciteit.
Vetgehalte - 99,9%.
Voedingswaarde per 100 g:
Eiwitten: 0 g.
Vetten: 99,8 g.
Verzadigde vetten: 14,4 g.
Enkelvoudig onverzadigde vetten: 24,5 g.
Meervoudig onverzadigde vetten: 60,9 g.
Koolhydraten: 0 g.
Energiewaarde: 884 kcal (3698 kJ)